VÍNO - MASARYK s.r.o.

Adresa:
Sasinkova 2333/18A
Obec:
Skalica
PSČ:
909 01
Telefón:
00421/34/6646960
Email:
vino-masaryk@vino-masaryk.sk
GPS:
48°50’50.16”N 17°13’25.40”E
WWW:
http://www.vino-masaryk.sk
4 °C
17 °C
Polojasno
12 °C
20 °C
Polojasno
14 °C
23 °C
Polojasno
15 °C
22 °C
Prevažne slnečno
8 °C
20 °C
Prevažne oblačno

Spoločnosť VÍNO-MASARYK s.r.o. vznikla v roku 1996 v Skalici, kde história pestovania hrozna siaha ďaleko do minulosti. Založil ju priekopník vinárstva na Slovensku p. Alojz Masaryk, ktorý sa s láskou venuje práci s vínom a vinohradmi vyše 45 rokov. Svoje vedomosti i skúsenosti zúročil a vyrába vína tej najvyššej kvality len zo slovenského hrozna. Ako sám hovorí : „Vínom sa nemáme tráviť, ale vychutnávať si jeho čistotu, plnosť, sviežosť, buket.“  

Firma obhospodaruje cca 10 ha vinohradov, ktoré patria do integrovanej produkcie. Vína z tejto oblasti sú tvrdšie a pestrejšie v dôsledku zvýšenej koncentrácie železa v pôde. Najznámejšou pestovanou odrodou je Frankovka modrá, ktorú väčšina pozná ako Skalický rubín. Má nielen výbornú chuť, ale aj blahodárne pôsobí na ľudské zdravie, vďaka vysokému obsahu antioxidantov a flavonoidov. Jej pozitívny vplyv bol zistený na základe vyše 6- ročného výskumu na univerzitách v Španielsku, Portugalsku, Brne aj na Poľnohospodárskej univerzite v Nitre, s výrazným prispením poznatkov a vzoriek od p. Alojza Masaryka

Ročná produkcia vína vo firme je zhruba 100 000 litrov. Na jeho výrobu a pestovanie sa využívajú najmodernejšie technológie, ale pri zachovaní vysokého množstva prírodných látok vo víne. Časť hrozna na výrobu vína z odrôd, ktoré sa v Skalici neurodia, sa dovezie z Južného Slovenska.

Typická pre meno Masaryk je aj dlhoročná spolupráca s Ing. Ondrejom Korpásom, slovenským šľachtiteľom hrozna. Aj jeho zásluhou sa stali populárne teraz už známe odrody Devín, Dunaj, Milia, Váh....  Kvalitu vína potvrdzujú nielen jeho milovníci, ale aj odborníci. Svedčia o tom mnohé ocenenia ktoré každoročne získavajú na rôznych prestížnych výstavách doma i v zahraničí.

V ponuke je každoročne 25-30 druhov vín bielych, červených a ružových. Hlavným  zameraním  firmy sú prívlastkové a akostné vína. Ale v ponuke nájdete aj rôzne lahôdky a špeciality ako je cibébový výber, hrozienkový výber, či ľadové víno. Vína dostanete kúpiť po celom Slovensku vo vínotékach, vinárniach, hoteloch a reštauráciách.

Môžete si tiež objednať ochutnávku v historických priestoroch firmy, ktorá sídli v bývalom mestskom pivovare.

Prajeme Vám príjemný zážitok a Na zdravie !